Bescal
De Greef

Bezoek- en postadres:

Stichting BESCAL
Ruishornlaan 21
2162 VW LISSE


Contact:

Bedrijfsbureau BESCAL

maandag t/m vrijdag

van 9:00 tot 17:00 uur

 

T 0252-865091

info@bescal.nl

 

Het bedrijfsbureau is gesloten op nationale feestdagen

 

Calamiteiten:

Bij calamiteiten buiten kantooruren kunt u bellen naar 06-81922870.

 

Social media:

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten die bij BESCAL worden georganiseerd? Volg ons! 

FacebookTwitter
Home » Floralis

Floralis


  

 

Het voormalige veilinggebouw aan de grachtweg uit 1954 is door architect Mecanoo en uitvoerder Horsman&Co omgevormd en uitgebouwd tot DE culturele ontmoetingsplek voor inwoners en ondernemers in Lisse en omstreken. Lisse behoudt hiermee cultureel erfgoed; de bollencultuur om precies te zijn. In dit pand hebben talloze bloembollenveilingen plaatsgevonden in de “Mijnzaal” van de CNB (Coöperatieve Nederlandse Bloemencentrale). Door behoud van de oorspronkelijke gevels is de stijl van architect Paardekoper in ere gehouden en blijft het gebouw een cultuurhistorisch icoon in Lisse.

 

Samen met onze huurders in Floralis hebben wij een gezamenlijke website laten ontwikkelen (sinds 6-4-2017 'live'). Hierop is alle informatie over de verschillende organisaties op één plek te vinden. Tevens is voor zowel bioscoopfilms als theatervoorstellingen nu mogelijk om online én aan de kassa van Floralis tickets te kopen. Zie www.FloralisLisse.nl.

 

Overdag is de locatie uitermate geschikt voor vergaderingen, symposia, lezingen of bijvoorbeeld kindervoorstellingen of koffieconcerten. ’s Avonds kunnen (try out) theater- of cabaretvoorstellingen plaatsvinden naast de reeds ingevulde bioscoopavonden van Filmhuis Lisse en Cinema Floralis. Bedrijfsfeesten of complete avonden uit voor kleinere groepen kunnen worden gerealiseerd. Wij verwijzen u graag naar de catering- en arrangementenlijst onderaan deze pagina voor o.a. het vergaderarrangement.

 

Het gebouw is voorzien van een goederen- en personenlift en een EHBO ruimte. Aan de zijkant van het gebouw is ruimte om aan decors te werken of deze op te slaan. Middels de overhead deur kunnen grote materialen makkelijk naar binnen worden gebracht en met de lift naar boven getransporteerd. Een verdieping hoger is ook eenzelfde overheaddeur, om ECHT grote of zware materialen direct op de juiste verdieping te kunnen plaatsen. Deze decorruimte is overigens ook geschikt voor workshops.

 

Foyer:  

 

 

De opvallende kleurenwand is geïnspireerd op de bloeiende velden in de bollenstreek. De Foyer is openbaar toegankelijk tijdens openingstijden van het pand. Bezoekers kunnen hier informatie krijgen over de activiteiten in het pand. De Foyer is voorzien van een (indien gewenst bewaakte) garderobe.

De counter wordt verzorgd door Grand Cafe Cineac waarvan het restaurant aan de andere kant van de foyer is gevestigd. Grand Cafe Cineac is beschikbaar voor diner of lunch, eventueel in combinatie met een (film)voorstelling waarbij rekening wordt gehouden met de aanvangsttijd. Tevens kan vanuit de keuken van Grand Cafe Cineac catering op maat worden verzorgd in andere zalen van het gebouw. In de accommodaties van BESCAL is het tevens toegestaan om eigen hapjes te verzorgen, met uitzondering van openbare ruimtes en de theaterzaal.

 

 Vergaderzaal 'Narcissus':

In de nieuwe aanbouw aan het bestaande CNB pand is rekening gehouden met multifunctioneel gebruik van diverse ruimtes. Achterin bevindt zich een ruime, lichte vergader-/cursusruimte die naar wens kan worden ingedeeld en in de standaard opstelling plaats biedt aan c.a. 20 personen.

 

 

 

 

 

 Vergaderzaal 'Tulipa':


Deze sfeervolle vergaderzaal op de eerste etage van het gebouw biedt plaats aan c.a. 12 personen. Deze ruimte wordt ook gebruikt voor zangles en is bijvoorbeeld ook geschikt voor een lunch of VIP diner. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tweede verdieping vergaderruimte 'Lilium':

Deze sfeervolle en afgezonderde ruimte is te gebruiken als vergaderzaal of spreekkamer. U kunt hier in alle rust werken of een gesprek voeren. Er zijn diverse stroom- en internetaansluitingen.

 

 

 

 

 

 Oefenzaal:

 

 

 
   

De oefenzaal wordt veelvuldig gebruikt door de vaste gebruikers met hun diverse groepen;

-          Jeugdtheaterschool Flores

-          Symfonieorkest Bloembollenstreek

-          MLX Musical & Dance

Er is nog ruimte voor andere orkesten, verenigingen of scholen.

 

De grote raampartij zorgt voor een prettige ambiance. De gordijnen voor de spiegel en voor de ramen kunnen volledig gesloten worden; de zaal is multifunctioneel.

De houten panelen aan de zijkanten van de zaal zorgen voor een goede akoestiek. Diverse technische aansluitingen zijn naar wens te maken voor muziek, licht en beeld. De zaal is voorzien van geluidsisolerende muren, ramen en deuren, waardoor diverse activiteiten in het pand tegelijk kunnen plaatsvinden.

 

Kleedruimten / backstage:

 

 

De kleedkamers zijn voorzien van speciaal voor Floralis ontworpen behang. De kleedkamers hebben douches, een toilet en voldoende tafels en goed licht om te kunnen grimeren voor voorstellingen.De middelste kleedkamer is bestemd voor artiesten die privacy wensen. De pantry kan naar wens worden ingericht, maar is niet voor algemeen gebruik. In diverse ruimtes is het geluid van de theaterzaal te horen. Backstage is een tv-scherm de voorstelling te volgen om bijvoorbeeld het juiste moment van opkomen te bepalen. 

 

 


Theater- en filmzaal 'de Mijnzaal':  

 De theater- en filmzaal is gevestigd in de oude “Mijnzaal” waar de veilingen plaatsvonden. De originele tribune bevindt zich onder deze stijler gebouwde tribune. Het maximale aantal stoelen is 251. De voorste rij van 20 stoelen zijn verwijderbaar ten behoeve van een ruimer podium of rolstoelplaatsen. Links achterin de zaal zijn nog 6 stoelen te verwijderen voor rolstoelgebruikers of de licht- en geluidstafel. De zitplaatsen bieden riante hoeveelheid beenruimte en zijn om en om geplaatst, waardoor alle plaatsen goed zicht hebben.

 Het geluid, evenals het beeld en de doekinstellingen zijn afgestemd op de gebruiker en het type film. De hoogwaardige geluidsinstallatie die vast in de zaal hangt is voor de bioscoop, overige professionele theaterapparatuur wordt per voorstelling afgestemd en ingehangen.

Tevens is deze zaal goed bruikbaar voor bijvoorbeeld presentaties met beeld, muziekvoorstellingen waarbij de geluidsdempende doeken voor de bioscoop kunnen worden geklusterd en de akoestiek goed tot zijn recht komt en het is ook mogelijk om daglicht binnen te laten door de orinele grote ramen van het pand.

 

Op de muur is “Flora” nog te zien. Als godin van de bloemen en de lente beschermde zij de bloeiende gewassen en hield hier de bollenveiling in de gaten. Met de term flora wordt nu nog het plantenrijk aangeduid.

 

Voor meer informatie of een bezichtiging, neem dan contact op met ons bedrijfsbureau. We laten u graag kennismaken met deze prachtige accommodatie.

 

Bezoekadres:
Floralis - Huis van Cultuur
Floralisplein 69
2161 HX LISSE 


Floralis is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Het nabijgelegen parkeerterrein biedt voldoende gratis parkeerplaatsen. Er is tevens een aantal parkeerplaatsen direct voor en achter het pand beschikbaar. Bushalte 'Hyacintenstraat' ligt nagenoeg voor de deur.

 

Facebook Floralis

Facebook events in Floralis
Instagram Floralis


Routebeschrijving


Sfeerimpressie alle locaties

Technische fische Floralis

 

Trefwoorden: theater, bioscoop, filmzaal, film, voorstelling, presentatie, congres, vergadering, vergaderlocatie, workshop, brainstormsessie, creatief, knutselen, decorbouw, les, cursus, repetitie, oefenen, muziek, dans, ballet, cabaret, drama, musical, symfonie, koor, zaalhuur, theaterzaal, try-out, trouwlocatie, ceremonie, borrel, diner, receptie, ontvangst, netwerkborrel, uitreiking