Bescal
De Greef

Bezoek- en postadres:

Stichting BESCAL
Ruishornlaan 21
2162 VW LISSE


Contact:

Bedrijfsbureau BESCAL

maandag t/m vrijdag

van 9:00 tot 17:00 uur

 

T 0252-865091

info@bescal.nl

 

Het bedrijfsbureau is gesloten op nationale feestdagen

 

Calamiteiten:

Bij calamiteiten buiten kantooruren kunt u bellen naar 06-81922870.

 

Social media:

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten die bij BESCAL worden georganiseerd? Volg ons! 

FacebookTwitter
Home » Nieuws

Nieuws


Dagelijks posten wij informatie over Stichting BESCAL en activiteiten in onze accommodaties op de social media. Belangrijke informatie vermelden wij ook in nieuwsbrieven en op deze website. 

 

Facebook 

 

Naast de Facebook en Twitter pagina's van BESCAL, bestaan ook:
Facebook De Greef

Instagram De Greef

Facebook 't Poelhuys

Facebook Floralis

Instagram Floralis 

 

Als u er prijs op stelt, dan berichten wij graag ook over uw activiteiten in onze accommodaties. Denk hierbij aan een oproep voor leden of vrijwilligers, een aankondiging over uw activiteit of juist informatie over de achtergrond en werkwijze van uw organisatie. Wanneer u van deze service gebruik wilt maken, dan kunt u uw informatie of activiteiten, vergezeld van een leuke sfeerfoto, mailen naar info@bescal.nl.

 


ABBA Tribute in De Greef
18-6-2018

Dat wordt feest! Zing mee met alle bekende ABBA hits met coverband ABBA Tribute. Tickets á €15 zijn te koop in De Greef (kantoor Bescal) en online via https://www.eventics.nl/event/abba-tribute-de-greef-lisse 

 


Nieuwe website Floralis
6-4-2017

Vandaag hebben wij samen met de organisaties die in Floralis gevestigd zijn een gloednieuwe website gelanceerd. Sinds mei 2015 is Bescal beheerder en verhuurder van het nieuw opgeleverde Floralis - Huis van Cultuur.

We zijn met alle organisaties die hier gevestigd zijn steeds meer gaan samenwerken. Op donderdag 6 april 2017 hebben we een gloednieuwe gezamenlijke website gelanceerd! Hier kunnen bezoekers alle informatie vinden over activiteiten en mogelijkheden in Floralis én online tickets kopen voor zowel theatervoorstellingen als bioscoopfilms.

 


Om dit te vieren, worden een maand lang allerlei leuke prijzen en acties aangeboden. Deze worden op de algemene facebookpagina (http://www.facebook.com/floralislisse) en op de nieuwe website onderaan bij ‘Speciale acties’ gepubliceerd.


Op de hoogte blijven van alle leuke activiteiten in Floralis? Schrijf je dan alvast in voor de nieuwsbrief op de nieuwe website: http://www.floralislisse.nl.

 


Openingstijden kantoor BESCAL kerstperiode

13 december 2016

Tijdens de kerstperiode is het Bedrijfsbureau van BESCAL dit jaar gewoon geopend en bereikbaar, behalve op de officiele nationale feestdagen: tweede kerstdag en nieuwjaarsdag. Wij wensen u hele fijne dagen en wij hopen u (weer) te mogen verwelkomen in 2017.

 

 


 

 

Kinderdisco in De Greef

18 juli 2016
 

In samenwerking met BESCAL organiseert Jongerenwerk Lisse een kinderdisco in de Greef. Vrijdag 29 juli is het thema Pokemon!

 

 

 'Lof voor ontwikkeling BESCAL'

 

 23 mei 2016

Lof voor ontwikkeling Bescal


LISSE - Karin Spaans, de nieuwe directeur van Stichting tot Beheer van Sociaal-culturele en Culturele Accommodaties Lisse (Bescal), kreeg woensdag 18 mei lof toegezwaaid door de commissie Maatschappij en Financiën. Zij strad per 1 augustus 2015 aan als nieuwe directeur-bestuurder. De situatie is flink verbeterd.


Na haar aantreden had ze met de huurders gesprekken over communicatie, huurprijzen en bedrijfsvoering. Spaans stelde: 'De verhouding tussen een aantal huurders en Bescal was op z'n zachtst gezegd voor verbetering vatbaar.' Voorheen was het voor hen niet mogelijk om in contact te komen met het management. De nieuwe vrouw aan het roer predikt juist een open-deurbeleid. 'Ik ben bereid om met iedereen die dat wil een gesprek aan te gaan, of het nu telefonisch of mondeling is.' Door deze directe manier van communiceren is een hoop kou uit de lucht verdwenen.

De hoogte van de huurprijzen blijft wel een probleem voor veel gebruikers van de gemeentelijke accommodaties. Spaans brak een lans voor hen, maar kan er zelf weinig aan doen, omdat ze door de gemeente worden bepaald. Zij wees de commissieleden op het vertrek, na meer dan twintig jaar, van Numismatische Kring Bloembollenstreek e.o. uit sociaal-cultureel centrum 't Poelhuys (Vivaldistraat 4). De reden: een te hoge huurprijs. Later dit jaar stelt de gemeenteraad een nieuw accommodatiebeleid vast. 'Dit is wellicht een signaal.' 

Spaans pakte ook de bedrijfsvoering van Bescal grondig aan. 'Het is niet zo dat iedereen maar wat deed, maar de een vond dit handig en de ander dat. We werken nu volgens een vast proces; afwijkingen zijn niet meer toegestaan.' Ook de achterstanden op het gebied van de financiële administratie zijn bijna weggewerkt. Inmiddels neemt het aantal gebruikers van de gebouwen toe. Hierdoor kon het vertrouwen groeien. 'Het was een uitdagend jaar, maar we hebben ons er goed doorheen geslagen en zijn meer dan ooit op orde.'

 Kinderdisco in de Greef

12 mei 2016

In samenwerking met BESCAL organiseert Jongerenwerk Lisse elke laatste vrijdag van de maand een kinderdisco in de Greef. De eerstvolgende keer is vrijdag 27 mei 2016 met thema CATWALK!

 

Dos je uit en show je outfit op de catwalk. Je kan ook op de foto voor een greensheet.

 

 


 

Kinderdisco in de Greef

12 april 2016

 

In samenwerking met BESCAL organiseert Jongerenwerk Lisse elke laatste vrijdag van de maand een kinderdisco in de Greef. Dit is een voortzetting van de kinderdisco die voorheen in 't Poelhuys plaatsvond. De eerstvolgende keer is vrijdag 29 april 2016 met thema, hoe kan het ook anders, ORANJE!
Disco 

De kinderdisco is voor kinderen voor de leeftijd 8 t/m 12 jaar. Het zal beginnen om 19:00 en om 21:00 zal de disco eindigen, entree bedraagt 2 euro.  De Greef is gehuisvest op de Ruishornlaan 21.

Als u nog vragen heeft of meer infomatie wilt, kijk op www.bescal.nl of JongerenwerkLisse.nl.

 

 


 

Bereikbaarheid Kerstperiode

19 november 2015

Van vrijdag 25 december 2015 tot en met vrijdag 1 januari 2016 is het bedrijfsbureau van BESCAL gesloten. In geval van calamintiteiten, zie noodnummers in het linker menu.
 

 

 

 


 

 

Lisses Nieuwsblad
14 oktober 2015

Op zaterdag 10 oktober 2015 vond een prachtig concert plaats in Floralis, georganiseerd door gemeente Lisse voor Lissese veteranen. BESCAL heeft het evenement op locatie gecoordineerd met Grand Cafe Cineac als partner voor de catering.
 

 


Witte weekblad 'Opvolger'
15 juli 2015

Spaans pakt leiding Bescal

LISSE - Karin Spaans is de opvolger van Angela van Lienen, als directeur-bestuurder bij Stichting tot Beheer van Sociaal-culturele en Culturele Accommodaties Lisse (Bescal). Zij vervult deze functie vanaf zaterdag 1 augustus.

De raad van toezicht (RvT) van Bescal beschouwt Spaans als beste kandidaat. Het college van burgemeester en wethouders is hiermee eens. Wethouder Adri de Roon (D66) liet dinsdag 14 juli weten: 'Spaans heeft langjarige ervaring bij de gemeentelijke overheid en managementervaring. Wat ons betreft, is zij een goede keuze. Wij zien het met vertrouwen tegemoet. Het kiezen van de opvolger van Van Lienen ging snel, maar het moest ook. Per 1 september loopt haar contract af.'

Volgens hem gaat de overdracht 'in goede harmonie'. Ook vertrekkend RvT-voorzitter Jan Kippers is enthousiast: 'Karin heeft veel ervaring binnen het sociaal domein. Ze is van buiten Lisse; dat is een voordeel. Ze is niet behept met een lokaal verleden en kan er objectief tegenaan kijken. Ze heeft managementervaring; niet in dit specifieke werkgebied, maar daarvan zijn er maar weinig. We denken, dat ze met de nieuwe raad van toezicht en de gemeente kan komen tot een hernieuwd elan voor Bescal en de verenigingen in Lisse.'

 


 

Kinderfeestje in de Engelenburcht

18 juni 2015 

Wilt u een leuk kinderfeestje voor uw zoon of dochter organiseren? En u heeft geen zin om dit thuis te doen? Dan kunt u al vanaf € 80,00 een kinderpartij voor 10 kinderen geven bij De Engelenburcht in Lisse. 

De ideale locatie vanwege een omheinde speeltuin, voorzien van een trapveldje, tafeltennistafel, kabelbaan en klimtoestellen, schommels en zandbak. 

In de zaal zorgen wij voor koffie en thee voor de ouders. Voor de kinderen zal er limonade, frisdrank, cup cakes, ijs en andere lekkernijen zijn. De zaal wordt versierd en er zijn spelletjes aanwezig. 

U kunt ook zelf speelgoed of knutselwerk meenemen. Vanuit Stichting BESCAL zal er een ervaren medewerker aanwezig zijn om het kinderfeest te begeleiden.

Inclusief:

 • Zaalhuur van 2,5 uur van de kleine zaal incl. pantry van de Engelenburcht
 • Koffie en thee faciliteiten voor de ouders en evt. extra ouders die meekomen
 • Kannen limonade voor de kinderen
 • 1x drankje naar keuze (chocomelk, fristie of cola)
 • Cup cakes, snoep, ijsje en chips voor de kinderen 
  of mini muffins / Snoep (spekjes) / IJsje (raketje) /Chips (zakje chips)
 • Versiering van de zaal; keuze uit jongen, meisje of neutrale versiering
 • Binnen- en buitenspelen aanwezig
 • Openslaande deuren naar terras en omheinde openbare speeltuin 'de Kindervreugd'
 • Mogelijkheid om zelf speelgoed of knutselwerk mee te nemen
 • Aanwezigheid medewerker BESCAL voor begeleiding kinderfeest
 • Evt. in overleg uitbreiding programma  

U kunt contact opnemen via het onderstaande contactformulier of via info@BESCAL.nl of 0252-865091 voor meer informatie, vragen en voorwaarden van deze actie. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 09:00 en 17:00 uur bereikbaar.

Wij verwelkomen u graag op één van onze locaties!

 

 


Openingsweek Floralis
22 mei 2015
De openingsweek van Floralis is in volle gang. De vaste gebruikers organiseren in samenwerking met gemeente Lisse en BESCAL een vrij toegankelijk week vol open lessen, theater- en dansvoorstellingen, concerten en films. BESCAL organiseert dagelijks rondleidingen. De counter wordt beheerd door Grand Cafe Cineac, het restaurantgedeelte van Cinema Floralis. 

U kunt nog tot en met 24 april een bezoek brengen aan deze gezellige openingsweek. Voor het hele programma verwijzen wij u naar www.floralislisse.nl. Verder kunt u de activiteiten volgen op facebook; FLoralis-Huis van Cultuur en Instagram: www.instagram.com/bescal_lisse.

 
        

Nieuwe 'specials' wijnen in 't Poelhuys en De Greef
11 april 2015
Probeer onze heerlijke nieuwe biologische Franse La Noria wijnen van Bollenstreekwijnen. Dit is een toevoeging naast de bestaande huiswijnen in 't Poelhuys en De Greef! . De rode wijn is een Merlot Cabernet-Sauvignon en Syrah met een dieprode kleur, fruitige neus, een ronde smaak die doorzet in een krachtige afdronk. Mooie soepele Languedoc. De witte wijn is een Sauvignon-Blanc met een licht gele kleur, aroma's van rijp tropisch fruit en citrusvruchten. Frisse smaak, goede zuren en een lange afdronk. 

Open inloop voor senioren door De Paraplu
11 februari 2015
Wist u dat er in De Beukenhof vrije inloop activiteiten worden georganiseerd door Stichting De Paraplu? Er is altijd ruimte om aan te schuiven om te hobbyen, gezellig te kletsen of een krantje te lezen. Elke dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 9:00-12:00 uur.

Op werkdagen kunt u elke morgen (met uitzondering van de donderdag) tussen 10.00 en 12.00 uur in ’t Poelhuys aan de Vivaldistraat terecht voor een kopje koffie, sociaal contact, het lezen van de kranten en/of voor een gesprek met de overige gasten of gastvrouwen en/of -heren.

Voor vervoer naar ‘t Poelhuys kunt u gebruikmaken van de Seniorenbus. tel. 06-83535859 (een dag van te voren bellen tussen 09.00 en 12.30 uur). De kosten van de Seniorenbus bedragen € 1,75 per rit; dus uit en thuis € 3,50.

Regelmatig worden er ook verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zijn er heerlijke lunches, creatieve ochtenden en interessante lezingen. Voor meer informatie, bekijk de website van De Paraplu, waar ook alle activiteiten (naast vermeldingen in de lokale weekbladen) op worden gepubliceerd: https://deparaplulisse.wordpress.com/  

5 augustus 2014 Lisse in actie!

 

Van 25 augustus tot en met 30 augustus 2014 komt Lisse in actie. Er wordt collecte gelopen voor Stichting van het Kind. In Lisse zijn er ook kinderen die, wegens een verstoorde thuissituatie, in een pleeggezin of tehuis wonen. Voor deze kids is een thuis, met vriendjes spelen, sporten, even naar dorp voor een ijsje met papa en mama of een weekendje weg niet mogelijk.

Stichting van het Kind zet zich in voor deze kinderen.

Belangrijk is dat de kinderen zich kunnen ontwikkelen en zich weer kind kunnen voelen.

Om voor kinderen uit Lisse en omgeving een weekend vol leuke en leerzame activiteiten te organiseren, zijn donaties nodig. Daarom wordt er een collecte georganiseerd. Lissenaren zetten zich in en komen bij u aan de deur met de collectebus.

Doneert u ook?

 

Naast donaties is Stichting van het Kind op zoek naar collectanten die vrijwillig één of meerdere uurtjes/avonden ons collecteteam wil komen helpen.

 

Geef je op via de website, de mail of via Facebook. Bellen mag ook.

Dionne Scheepmaker: dionne@stichtingvanhetkind.nl / 0252-769057.

www.stichtingvanhetkind.nl

Facebook event: ‘Lisse in Actie’

 

 


 

 

18 juli 2014 11 september BHV cursus in 't Poelhuys

 

Er is nog een aantal plekken vrij voor het halen van je BHV cursus op donderdag 11 september 2014 in t'Poelhuys. De kosten bedragen €125.00 per persoon. Dit is inclusief koffie, thee en een lunch. Voor meer informatie kunt u bellen met telefoonnummer 0252-865091 of mailen naar info@bescal.nl

 

 


 

 

16 juli 2014 Bereikbaarheid in de vakantieperiode - ZOMER 2014


In verband met de vakantieperiode is het bedrijfsbureau beperkt bereikbaar van 14 juli tot en met 22 augustus. Er is echter wel 2 tot 3 keer per week iemand aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Mogelijk duurt het alleen iets langer dan gebruikelijk.